Skip to main content

Færge til Fanø

Hotel Fanø ligger meget tæt på færgelejet på Fanø, hvilket gør det nemt og bekvemt at komme dertil, hvadenten du er gående, på cykel eller i bil .Færgen til Fanø sejler fra Esbjerg med ankomst til Nordby med en sejltid på cirka 12 minutter. 

Der er tre færger; Færgerne Fenja og Menja med dieselmotorer, samt den nye elfærge Grotte. Sidstnævnte kan kendes på dens grønne linjer og drager på siderne. Færgens udsmykning symboliserer Fanø, der huser verdens største dragetræf, og selvfølgelig med reference til vinden, som producerer den strøm, Grotte skal sejle på.  

Navnet Grotte er, ligesom navnene på de to eksisterende Fanø-færger, hentet fra den nordiske mytologi. Her havde de to jættepiger, Fenja og Menja, enorme kræfter. De var slaver for Kong Frode, som tvang dem til at male guld på deres kværn, Grotte. Da Søkongen Mysingen, som handlede med salt, en dag nedkæmpede Kong Frode, tog han de to jættepiger med sig og tvang dem til at male salt på kværnen i stedet. Sagnet siger, at Grotte ligger et sted på havbunden og maler videre – og at det er derfor, at vandet i havet er så salt.  

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Har du spørgsmål, eller brug for hjælp til booking af ophold, firmaaftaler eller andet? Vi står altid klar til at hjælpe dig.